Saturday, February 25, 2012

Nikola Tesla

Tesla este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari oameni de stiință ai sfârsitului de secol 19 si începutului de secol 20.Invențiile, precum si munca teoretică ale lui Tesla au pus bazele cunostintelor moderne despre curentul alternativ, puterea electrică, sistemele de curent alternativ, incluzând sistemele polifazate, sistemele de distributie a puterii si motorul pe curent alternativ, care au determinat cea de-a doua Revolutie Industrială.
Una dintre cele mai importante inventii ale sale este generatorul de curent alternativ,contribuind de asemenea la construirea hidrocentralei de lângă Cascada Niagara.

În Statele Unite ale Americii,faima lui Tesla rivalizează în istorie si cultură populară cu cea a altui mare inventator Thomas Edison. După demonstratia sa de transmisie de semnale fără fir în anul 1893 si după ce a câstigat în "Războiul Curentilor",dovedind avantajele transmisiei la distanță a curentului alternativ, în comparație cu curentul continuu, al cărui adept era Edison,el a fost recunoscut drept cel mai mare inginer electrician al Americii.O mare parte din munca sa de început a pus bazele ingineriei electrice moderne, iar descoperirile sale stiințifice sunt de o importanță colosală. Cum niciodată nu s-a priceput la administrarea veniturilor proprii,Tesla a murit sărac si uitat la vârsta de 86 de ani.În ultimii ani de viată,Tesla era privit ca un om de stiintă nebun remarcându-se prin declarații bizare despre posibile dezvoltări stiintifice.



No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger